Iată cum ne pot avantaja accesoriile! Vedetele profită la maximum de aceste trucuri!

Verdict.ro
July 17, 2017
July 17, 2017

Dacă piesele vestimentare cu ajutorul cărora conturăm o ţinută ne definesc stilul şi personalitatea, accesoriile pe care le alegem devin cu atât mai importante. Acestea ne accentuează amprenta stilistică şi ne ajută totodată să atragem atenţia asupra unor detalii sau, dimpotrivă, să le mascăm.

Pentru că moda introduce din ce în ce mai des piese din materiale vaporoase şi într-un croi amplu, curelele şi centurile purtate în talie primesc acum un rol esenţial: conturarea siluetei. Le putem folosi, aşa cum o face Andreea Bănică, la piese cu un croi voluminos, dar şi în cazul ţinutelor pe corp, atunci când acestea au un imprimeu care poate ascunde linia corpului. Loredana şi Nadia Comăneci ne demonstrează cum putem profita la maximum de centurile de talie în această situaţie.

Cerceii şi colierele lungi şi subţiri sunt accesoriile pe care le putem include cu încredere într-o ţinută atunci când vrem să creăm iluzia unei siluete mai înalte şi mai subţiri. Efectul este sporit dacă acestea sunt purtate cu părul prins şi la bluze sau rochii cu un decolteu în V.

Acelaşi efect de alungire optică a siluetei îl putem obţine şi cu ajutorul pantofilor bej-nude, cu toc şi fără baretă în jurul gleznei. Albertina exemplifică modul ideal de purtare a acestora, la o ţinută în tonuri calde, din acelaşi registru cromatic.

Deşi genţile mari devin treptat indispensabile, genţile de dimensiuni mici sunt cele mai potrivite pentru persoane cu o siluetă petite. Dacă un model voluminos poate monopoliza vizual outfitul creat, un model plic sau o geantă micro precum cea purtată de Andreea Raicu sau de Larisa Costea devine un accesoriu în sine şi avantajează mai ales persoanele scunde.

Ochelarii de soare îi alegem în funcţie de culoare, de stil, de preferinţele personale. Totuşi, aceştia pot substitui un make-up strategic de subliniere şi de iluminare a anumitor zone, modelele cat-eye sau cele cu lentilă dreptunghiulară devenind astfel accesoriile care pot contura extrem de armonios chipul. Crina Abrudan şi Giulia mizează pe astfel de modele, demonstrând cum ochelarii pot sublinia armonios trăsăturile feţei. 

Surse foto: www.zara.com,   ww2.hm.com,   www.net-a-porter.com


Share