Clasicul va fi mereu în tendinţe! Cum porţi tweed-ul în acest sezon!

Verdict.ro
January 6, 2017
January 6, 2017

Mulţi spun că adevăratul lux este confortul. Şi ce poate fi mai confortabil decât o jachetă sau un sacou din tweed Coco Chanel? Sigur, nu toate dintre noi avem privilegiul de a purta o astfel de piesă iconică, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura din plin de item-urile din tweed, atât de clasice şi de actuale, în acelaşi timp.

Ţesătură folosită, iniţial, pentru vestimentaţia bărbaţilor, tweed-ul a fost adus în moda feminină chiar de către Coco Chanel, iar timp de un secol a rezistat cu stoicism tuturor schimbărilor de stil, fapt care i-a adus eternitatea, în modă. Nu există sezon de toamnă-iarnă în care tweed-ul să nu fie reinterpretat, iar anul acesta a devenit un adevărat must-have. Dincolo de faptul că femeile sunt îndemnate să poarte din ce în ce mai des item-uri împrumutate din garderoba masculină, piesele din tweed nu numai că sunt moderne, ci şi confortabile, chic şi, nu în ultimul rând, călduroase.

Dacă, până acum, ai purtat clasicele sacouri, fuste şi pantaloni din tweed, acum ar trebui să-ţi lărgeşti puţin rizonturile şi să îndrăzneşti mai mult. Astfel, fustele nu mai au doar croială office, ci pot fi scurte, midi, cloche au cu şliţuri îndrăzneţe. De asemenea, extrem de actuale sunt bluzele din tweed, rochiile şi, de ce nu chiar accesoriile.

În cazul în care deţii deja câteva piese clasice din tweed, noi te sfătuim să le scoţi din acest context şi să le integrezi fie în outfit-uri cu puternice infuenţe masculine (jeanşi de inspiraţie nouăzecistă, Oxford shoes şi cămăşiclasice, cu mâneci foarte lungi), fie în look-uri romantice (cu fuste şi rochii în spiritul anilor 50, cu broşe supradimensionate şi pantofi în culori puternice). 


Share