Look impecabil la plajă? Învaţă de la vedete cum să alegi costumul de baie potrivit siluetei!

Verdict.ro
June 26, 2016
June 26, 2016

Alegerea costumului de baie poate fi o corvoadă, mai ales dacă nu ai peste 1,70 m, iar măsurile tale nu sunt 90-60-90. Dar asta nu înseamnă că nu poţi fi stylish la plajă. Verdict.ro a pregătit lista celor mai hot costume de baie pentru sezonul acesta de vară, toate în funcţie de tiparele-standard de siluetă.

 

În vara anului 2016, costumele de baie întregi par că deţin supremaţia, casele de modă optând pentru modele variate, de la cele uni până la cele cu imprimeu psihedelic, de la cele cu decolteuri ameţitoare şi până la cele de tip bustieră. Totuşi, dacă ţii morţiş să te bronzezi şi vrei optezi pentru un costum de baie din două piese, noi te sfătuim să alegi modelele cu imprimeuri atractive sau cu un design cât mai atipic al sutienului.

 

Dacă ai silueta clepsidră (umerii si şoldurile la acelaşi nivel şi talia îngustă) eşti cea mai norocoasă poţi purta orice model de costum de baie.

Dacă ai silueta în formă de pară (umerii mai înguşti decât şoldurile) îţi tebuie un slip cât mai simplu şi un sutien care să fie punctul de atracţie al costumului.

Pentru minione, este indicat un slip cât mai decoltat, eventual cu şiret, care sa creeze iluzia optică de picioare mai lungi. Pot purta şi costume întregi, cu aceeaşi condiţie.

Pentru cele cu silueta-dreptunghi (talia aproape la fel de lată ca spatele şi ca şoldurile) cel mai potrivit este un costum de baie întreg, cu decupaje care să evidenţieze talia.

Silueta în formă de măr (femeile cu ţesut adipos în jurul taliei şi a şoldurilor) este avantajată de costumul de baie întreg care să acopere zonele cu probleme şi să evidenţieze picioarele.

Femeile cu sânii mari trebuie să opteze musai pentru un sutien tip bustieră sau pentru unul cu bretele late, încât să asigure susţinerea necesară.

Dacă te numeri printre cele cu sâni mici, atunci trebuie să alegi un sutien cu volănaşe sau un model push-up ânflorat, care să creeze iluzia optică a unui bust ceva mai voluptuos. 

Credit foto: netaporter.com


Share